Inskrivning v11 (10+4)

I går var det dags för besök nr två hos barnmorskan Sofia. Hade tid klockan 9:30 och i bilen på väg dit insåg jag att jag glömt mellis! Är galet hungrig vid 10, samma varje dag och nu skulle jag ju inte vara hemma förrän närmare 11…hur skulle detta gå!? Dålig planering helt enkelt och jag satt i väntrummet och googlade på luncher. Hittade bla detta jag och jag tror faktiskt att jag började dregla lite grann 😉 Grävde djupt i fickorna efter lite mandlar eller russin som jag alltid hade under de veckorna då illamåendet var som värst men det enda jag lyckades fiska fram var några hundgodisar, haha!! Men jag överlevde och kastade sedan i mig en smörgås med makrill när jag kom hem, mmmm!!

Åter till mödravården. Första gången jag var där för några veckor sedan på hälsosamtal satt det idel unga blivande mammor i väntrummet. Sisådär 10-15 år yngre helt enkelt! Ojoj tänkte jag lite då faktiskt. Jag känner mig som jag skrivit tidigare trygg i min ålder och känner ingen ångest alls över att var äldre, men när jag tänkte på att det är dessa ladies som jag kommer sitta på föräldramöte med om 10 år, blev jag lite fnissig 😉
I går var det komiskt nog fullt av ”gamlingar”. Både på mvc och bvc som har väntrum precis bredvid varandra. Så då fick jag istället känna mig ”hemma” i gänget.

Gulliga Sofia, hon är verkligen mysig att träffa. Är glad att jag ”fick” henne! Hon är nyfiken och frågar, bekräftar och tipsar. Kommentaren ”Jaa det känns ju som du har koll på det mesta och som att du tycker det kommer bli en riktigt härlig upplevelse denna gång. Du känns så väldigt lugn”, var skön att få!! Lugnet har återfunnit sig i mig igen, tacksam för det ❤️ 

Blodtryck var bra, inga proteiner i urinen, bra sockervärden…en bra start! Blodvärdet dök upp senare i 1177 och det kunde kanske varit lite bättre, men avvaktar Ferritinet och ser om Sofia ringer upp under dagen innan jag funderar mer på järntabletter. Resten av proverna tar väl lite längre tid tror jag. Men det var just järntabletternas vara eller icke vara jag varit nyfiken på.
Kanske inte är så konstigt att jag fortfarande suktar efter detta KÖTT och apelsinjuice 😉 Har till och från haft dåliga blodvärden och depåer även utan att vara gravid och fått äta tillskott de andra graviditeterna också så det är inget oväntat i så fall. Men nu proppar jag i mig persilja, pumpafrön, sesamfrön, aprikoser, paprika, apelsiner, granatäpplen…you name it!!
En galet god kalops som stod och gottade sig på spisen under dagen blev middag tillsammans med potatis, ärtor, sallad och LINGONSYLT mmmmm!! Oj nu blir jag sååå hungrig att det nog är dags för lunch!!

Nästa kontakt med vården blir tul (tidigt ultraljud som de kallar det) i v13 och rul (rutinultraljud) i v19. Väntar på kallelser och fick veta att det är möjligt att jag får åka till grannstadens sjukhus 6 mil bort istället för vårat 1,2 mil bort…tydligen har de börjat dela upp ultraljuden på dessa två, hmm, väldigt onödigt tycker jag!!

Kram ❤️ 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *