Nitton fulla veckor idag, firas med RUL i morgon

I morgon går jag in i vecka 20 och bara en vecka kvar så är halva tiden avklarad och bara en dag kvar så vet vi förhoppningsvis om det är en liten kille eller tjej där inne i magen. Det efterlängtade rutinultraljudet är nämligen inbokat halv fem i morgon. Åh det ska bli underbart att få se den lill* igen och så kul att veta att det är ännu en tjej, känner mig såå säker på det faktiskt!! Blir väldigt förvånad om den visar upp en snopp, hihi! Glad vilket som såklart om än lite läskigt om det är en pojke, kan ju bara tjejer…
Snart vet vi och jag tror nog jag delar med mig av det här direkt också, lovar inget dock.

Lördagen spenderade fyra av familjens fem medlemmar på idrottsplatsen, funktionärandes och tävlandes. Jag tilldelades höjdhoppet och det funkade bra genom att jag hade en stol vid höjdhoppsribban så jag kunde sätta mig mellan rivningarna. På eftermiddagen skötte jag sedan protokollet och kunde då lägga upp benet på en pall, lyx! Mr skötte längdhoppsgropen i år igen. Nr1 tävlade i 60m, 60m häck, längd och höjd och kunde stolt gå därifrån med två nya personliga rekord (minst..har inte full koll på löpgrenarna). Kul för henne även om hon längtar efter medaljerna egentligen. Hon började med friidrott som 10 åring och därför har de hon tävlat emot ett ganska stort försprång. Igår blev hon därför sååå besviken när hon rev ut sig först av alla i höjden…trots en ökning av sitt personbästa med 12 cm!! Men i efterhand kommer nog glädjen.
Nr2 tävlade i längd, höjd och 200m. Ett silver och ett brons klirrade runt halsen när vi åkte hem. Stolt även hon såklart.

Ca 15°C och uppehåll mest hela dagen, på sena eftermiddagen klarnade det helt och blev istället jätte varmt. Kände då att det var väldigt skönt med den växlande molnigheten. Startade med tjock luvtröja och tunn dunjacka men fick avsluta med t-shirt och solglasögon. Förra årets tävling var det minst 25°C och det hade jag INTE fixat i år!!


Men dagen kändes rejält i kroppen på kvällen så det blev sängläge ett par timmar innan jag och Mr tog ett avsnitt ”Hemma igen” och tog sedan natt!


Idag har vi firat Nr2 igen. Bland annat kom min gamla mormor till oss. Hon är dryga nittio år och har tyvärr de senaste åren blivit mer och mer snurrig. Hon har (så länge jag kan minnas) varit väldigt orolig för allt och det har inte blivit bättre med åren. Min moster får ofta samtal där hon oroar sig för hur mina barn mår och att jag nu har en liten i magen är såklart ett väldigt orosmoment MEN jag har kunnat dölja magen för henne. Vi tänker att det är bättre hon får veta så sent som möjligt. Nu är det länge sedan vi sågs så jag var lite fundersam om det skulle gå att gömma bulan. Tog på mig kläder som dolde det så gott det gick och hon upptäckte det inte. Men nu börjar det kännas jobbigt att ”tvingas” dölja så snart är det dags att berätta ändå tror jag! Hade det inte varit för att min moster faktiskt bett mig vänta (det är hon som får ta all oro) hade jag nog redan sagt…

Men firande som sagt. Jag gjorde tårtbotten och rischoklad härom dagen och idag på förmiddagen fixade mellantösen chokladbollspops och fixade ihop tårtan. Jordgubbstårta var önskemål så det blev det. Sockerkaksbotten, vaniljkräm, sockerkaksbotten, mosade jordgubbar och grädde, sockerkaksbotten och så grädde, jordgubbar och vindruvor uppe på. Den blev såå jätte god. Inte det minsta torr trots att den bara fick gotta till sig drygt två timmar. Ska nog ta och skriva ner recepten i ett inlägg så jag har det sparat för framtida sommarkalas.

Dottern blev mycket nöjd med garneringen av tårtan.
Chokladbollspops och rischoklad, men också lite fruktsallad till de som önskade mindre sockriga alternativ.
Nr1 skötte bordsdekorationen och fixade massor av dessa tjusiga servetter.

Så var denna helg till ända.
Barnen har nu tre korta veckor framför sig i skolan innan vi tar sommarlov! Dessa veckor ska bland annat fyllas med studentfirande, ännu en friidrottstävling, klassutflykt, 5dagars kurs för mig (om jag nu inte väljer att avstå), besök hos barnmorska och så förstås ultraljudet i morgon. Vi kommer nog få dagarna att gå, hehe!

Det blev ingen lugn dag idag heller och jag har ganska mycket sammandragningar och benet säger ifrån så det får bli tidig sänggång tror jag.

Mama säger Tack&Godnatt
❤️ Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *