Lata dagar och nätter utomhus

Det gick ganska snabbt att komma in i sommarlovets lunk tycker jag. Vi chillar och njuter mest hela dagarna. Så mycket att hemmet blir lite eftersatt. Att vi alla hänger här hemma hela dagarna plus att mina vardagsrutiner fallerat totalt gör det så mycket stökigare och smutsigare. Städrutiner liksom bloggrutiner har försvunnit helt. Men lite så kan det väl få vara ett tag, även om jag har lärt mig att jag mår bäst av att ha rutiner i alla lägen.
Men så i morse när frukost avklarats och barnens övernattningsgäster kommit tog jag tag i lite hemtjänst. Dammsög och fräschade till köket. Tvättade lite lakan och vek en massa tvätt. Allt med Avalons dimmor i lurarna. Många avskyr ju dessa sysslor, men jag är ju inte som många utan gillar det starkt. Det jag inte gillar är att göra det under stress. När jag egentligen borde sitta och rita med tjejerna eller är försenad med middag eller nåt annat. Men nu när det lektes för fullt (Nr1 och 2 med sina vänner och minsting med lego på rummet) kunde jag släppa allt annat och kom ikapp. För en stund i alla fall för ett poolbad med gräsiga fötter och korsdrag med yrande frön och annat i luften har fått huset tillbaka till innan dagens fix, nåja kanske inte helt men ett par dagar till så, haha!

Helgen som var bjöds på ett besök till stora staden i närheten. Där är det en öppen konstutställning på gator och torg som vi spanade in delar av.

Allt från spegelkors till märkliga kroppar i en slags bastu och regnbågar av dammvippor och en massa mer, vi hann bara med en del.
Konst är ju just konst och det ena konstigare än det andra. Vi gillar det i alla fall.
Vi tog sedan en grekisk lunch innan vi åkte vidare mot 92-årskalas. Min gamla mormor som fyllde år. Tårta, saft och kakor på hemmet. Hon är lite snurrig den fina gamla damen och som jag tror jag nämt tidigare väldigt orolig och jag försöker ju dölja magen min in i det längsta. Tänkte denna gång att det skulle bli smått omöjligt nu då den är rätt stor. Men tog ändå på mig de bästa kläderna för ändamålet. Vi satt mest runt fikabordet och när jag gav henne kramar hade jag nån av tjejerna framför mig när jag gick emot henne. Det känns ganska löjligt, men jag gör det för hennes skull och främst för min mosters skull som redan nu får ta måååånga samtal angående mormors oro för mina töser och skulle då en graviditet komma på toppen av det…nja blir lite tufft för alla.
När vi satt där och fikade kom en av tanterna på hemmet och började beundra min kjol. ”Åhhh så vacker och oj så fint mönster, FÅR jag be dig ställa dig upp så jag får se ordentligt”? Haha, jag trodde hon hade anat magen min och bara ville se den ordentligt men nej det var kjolen hon var ute efter och jag blev inte avslöjad.
Idag hörde min moster av sig efter att hon och andra mostern varit där på besök och vad hade då kära mormor sagt tror ni? ”Men kära nån så smal hon blivit (jag alltså), nästan anorektisk ju”….eeeh, 11kg plus, vad tyckte hon då om mig innan, hehe!?

Underbara blommor från trädgården till gammelmormor ❤️ 
Tre små söta piggar verkligen upp bland gamlingarna..

Hela dagen av flanerande i stan gav oss en väldig semesterkänsla, vi börjar längta ut på campingtrip nu och har nog nästan bestämt oss för att det blir v28 och framåt, så länge vi känner för det. OCH beroende på väder förstås. Mr har så bra att han kan bestämma tätt inpå när han går hem så då kan vi följa vädret. Men nånstans i mellan- och sydsverige ska det väl vara tillräckligt bra väder så då får vi följa det!

I tre nätter har mina little ladies sovit ute. Först en natt på studsmattan. De fixade och grejade länge med lakan över skyddsnätet för vind- och insynsskydd och sen drog de Vovves långa koppel upptill på nätstolparna och täckte det med vår stora picknick filt så det blev som ett tak. En riktig mysig koja fick de. Vi hängde sen upp myggnätet i mitten och under det trängde de ihop sig i sovsäckar på filtar och dynor.

Men då de på dagen insåg att det inte gick att hoppa med alla dessa lakan och nät uppe bestämde de sig för att packa ihop det och vi satte istället upp vårt gamla tält. Det nya tog vi ner efter förra veckans övernattningar då kattskrället vårt klättrade upp på taket mitt i natten och gjorde små hål i det, hmm!!
Så nu har de bott i det i två nätter. Regnruskigt har vi nu så nu får det väl bli inomhus istället.

Eftersom stortjejerna hade sina kompisar här idag beslöt jag och mini oss för att fly fältet en stund på kvällen. Vi tog därför en tur till staden och gick på bio. Roliga gullungen hade ritat en teckning till mors dag där det på baksidan stod att ”jag bjuder dig på bio mamma”. För henne betyder inte bjuda på bio att hon betalar min bio utan att vi helt enkelt går på bio ihop, lilla darlingen min❤️ Husdjurens hemliga liv valde hon. Jag önskade helst Aladdin, men anar att den kanske är lite läskig för henne. Hon gillar inte när det blir för spännande och hon fick välja helt själv…

MammaMiniMys
MammaMiniBus

Passade på att ta en tur på stan med lite shopping och titt på ytterligare konstverk.
Väl hemma igen hade Mr ordnat grillning av korv till middag och marshmallows till dessert. Lyxmåltid helt enkelt!!

En sak till bara…

VECKA 24 nu liksom!!
Hihi❤️ 
58 % avklarat och liten närmar sig storleken av en skollinjal, 30 cm och snart 600g.
Jag tillhör numer förlossningen och ska kontakta den om det skulle vara något, måtte det ta tid innan jag behöver göra det bara!!!
Jag kan nu se sparkar utanpå magen, försökte få det på film men det är ju som att hon har stenkoll på det och slutar med sina kickar så fort kameran är på.
Jag sover bra för tillfället men drömmer som tusan, inatt var jag ute i krig. Hmm, lite trevligare drömmar tack!! Och jag gissar att jag har en del kramp i vaderna under natten då jag när jag vaknar känner mig trött i dem, men jag har inte vaknat av kramp så de är väl inte så kraftiga.
En del sammandragningar har jag men mest om jag stressat eller tagit i lite väl mycket. Och de gör ju inte ont alls. Jag kan däremot få ont i nedre delen av magen vid promenader eller som häromdagen då jag klippte lite gräs. Det känns mer precis under huden, inte i livmodern och lättar om jag hukar lite i hållningen. Ligament så nån, jag vet inte.

Nu är det sovdags! Mini sover redan men jag ska schasa på de fyra stora nu som precis sett klart en film. JAG vill sova så de får snällt komma i säng de med, trots sommarlov. Har kompisövernattningar två nätter till framåt så de kommer nog vara ganska trötta till helgen.

Sov sött alla fina❤️ 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *