Vecka 24 (23+5)

Wow, vilken insats av fotbollsdamerna.
Vilken rysare!
Jag kunde knappt titta de sista minuterna, fick alldeles för många sammandragningar, haha! Men nu efter känns det ju riktigt nice!! Och hela familjen ser fram emot onsdagens semifinal. Nåväl inte riktigt hela, minsting tycker att det kan kvitta. Hon kollade på en film på plattan istället. Men egentligen gillar hon fotboll, just nu klarar hon inte av tävlingsmoment helt enkelt!!

Barnmorskebesöket avklarades härom dagen. Storis hade ju sin dansuppvisning som vi kollade på innan besöket och sen fortsatte hon med egen avslutning och kunde ju därför inte vara med. Men två av tre små söta (plus en kompis) var med och fick träffa bm Sofia och höra på lilla litens hjärta som pickade på i 140. Magen min hade sf mått 24.
Jag har ökat ca 11 kg. Men bm var lugn och sa att ”jag vet att du vet hur du ska äta för att må bra så det är inget att hänga upp sig på”. Hon är bra ”min” Sofia. Nu tar jag dock hårda tag mot för mycket sommarlovs-sötsaker!!
Vi tog sedan mitt blodtryck och även immuniseringsprov liksom en koll av järn och blodvärde. Om mini verkade må fint så var mina värden lite sämre.
Blodtrycket 100/50 är i lägsta laget men ändå inget farligt, järndepåerna nu nere på 5(!?) och blodvärde 111. Hmm får öka på köttet ett tag igen (har konstigt nog inte varit så sugen sista tiden) och kanske att jag måste gå på några starkare tabletter också! Ja ja, värre kan man ju må!! Mitt onda ben mår såå bra av nya stödstrumpan, TACKSAM!!!!!

Mönster Mama, hihi!

Kidsens övernattningar denna vecka slutade med tre nätter totalt och två extra barn varje natt. Dessutom lekkompis för mini även i måndags så mellan 4-6 barn här varje dag. Jätte kul för dem och jag gillar det också men i fredags sa jag och Mr att nu får det vara nog, nu behöver vi vara bara VI. Storis surade till lite då hon önskade två nätter i rad med sin kompis liksom mellan fick dagarna innan, men där var det stopp! Vi är ofta snälla men inte sååå, haha!!
Vi avslutade kompiskalaset med att åka och plocka eko-jordgubbar och sedan bad i brottet vi var på midsommardagen. Härlig solig dag. Men tillslut sa allt i mig stopp och jag fick med mig gänget hem. Nu var jag sliten!! Lugn fredag kväll och tidig natt blev det sedan.

I morse såg jag på Facebook att en tjej hade förråds-rensning här i närheten. Bland annat med bebiskläder, mammakläder, babynest, sjalar och tygblöjor…åhh nåt för mig tänkte jag och åkte därför dit till kl 11 då det startade. Ingen annan var så sugen på att följa med så jag fick en egentur. Där i en trädgård utanför ett torp som var ännu mindre än vårt satt en familj under parasoll och chillade bland sina för dem uttjänta prylar. Kände mig väldigt hemma direkt och började botanisera bland alla grejer. Hittade några toppar, en mamabh och babynest som fick följa med hem. OCH sen fanns ju där också en stor låda med tygblöjor i olika modeller och typer. All-in-one, Pul-skal, vikisar…you name it!! Säljaren började lasta upp allt och berätta om de olika typerna och jag och en tjej till som kommit satt och tittade storögt och lyssnade smått förvirrade. Hon nyförlöst och jag gravid…inga hjärnor som är helt skärpta där inte, haha!
Jag var sugen på tygblöjor med Nr3 men orkade inte då så nu känner jag att jag bara måste testa. Så efter några timmar med väldigt velande varvat med trevliga damer, en trettondagarsbebis och en himla massa läskande flädersaft åkte jag hem med hela lasset av tygblöjorna. Fortfarande ganska förvirrad dock, men det släpper nog när liten kommer och jag kan prova mig fram.

I morgon ska det bli ännu varmare än idag så planen är poolhäng, bokhäng och middag med min mor&far och mostrar. En bra dag till alltså!!

Avslutar med magbilder. Fina FINA lilla bulan ❤️ ❤️ ❤️ Kanonkula kallad av Nr1!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vecka 24 (23+5)

 1. Så fin du är med magen :). Hoppas du får upp järndepåerna, om du inte redan provat kan jag varmt rekommendera ferronol som finns på Apoteket självklart godkänt för gravida :).

  Tygblöjor, jag önskar att jag provat det med sonen. På den tiden var det ingen som hade sådant och heller knappt något som sjalade. Idag kan jag verkligen se stora fördelar med båda, hud-mot-hud och lätt att röra sig med. Tygblöjor känns också bra för miljön och bättre för bebisens lilla rumpa 🙂

  • lilla4ansmama skriver:

   Tack för tipset! Så de tabletterna är bra? Snälla mot magen? Fick tips om Sideral också…jag får testa och hoppas magen är ok med det! Behöver ju få upp det hur som helst!

   Jag ser fram emot att testa blöjorna och hoppas att jag inte tycker det är för jobbigt. Viktigt för mig att jag redan har de hemma innan hon är här, annars tror jag inte jag skulle tagit tag i det! Känns underbart att kunna skippa sopberget som blir annars!!
   💖

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *