Kul med pyssel

Idag har vi haft pyssel på schemat. Jag är med i en Facebook grupp där en konstnär lägger upp pysselutmaningar varannan dag (ungefär). Vi har gjort några av dem, men med alla kollon hit och dit känns det inte riktigt som vi har all den tid som man önskar på sommarlovet. Men det kanske bara är en dålig bortförklaring, hehe! Vi har bland annat gjort vikisar. Ni vet då en målar huvud, nästa gör överkropp, sedan ben och tillslut fötter. Mellan varje byte viker man pappret så att man inte ser vad som gjorts innan. Tror jag lade upp en bild tidigare på dessa alster. Men här igen…

Vi har sedan klippt ut dessa så de blivit som klippdockor, men sen har de bara blivit liggande. Som ofta är det själva pysslandet som är det roliga.

Idag gick vi igång på ett utomhuspyssel. Förra veckan köpte jag en sådan här på ICA Maxi.

Med denna fyllde vi vattenballonger med utspädd akrylfärg. Dessa kastade vi sen på en träskiva som vi grundat med blå färg på förmiddagen. MEN detta var inte helt enkelt då ballongerna studsade mot träskivan och ner i gräset där de sprack, haha! ”Mamma du får kasta…HÅRT” och jag tog över och kastade allt vad jag kunde och lyckades spräcka en av dem, hmm!? Men av de som sprack i gräset sprättes i alla fall lite upp på vår tavla. Vi tänker dock att vi ska fortsätta en annan gång så ett slutresultat kommer senare. Men så här såg det ut under tiden vi höll på.


Ja kul hade vi i alla fall, haha!! Storis var ut på sitt cykelkollo, så hon får vara med nästa gång. Tur för henne att det inte riktigt gick som vi önskade idag.

Apropå cykling. Tösen vår har nu på tre dagar cyklat hela 4 mil. Jösses vad det borde kännas i hennes ben. Hon cyklar inte särskilt mycket. Har knappa km till bussen. Men hon tycker det känns bra säger hon. I morgon ska de cykla till ett ställe där det är bara fem km till och sen ska de sova där till fredag. Vi ska köra dit tält, sovsäck, madrass och annat som ska med. Super kul för dem och hoppas att det funkar med övernattning denna gång. Håller tummarna för henne.

Jag har introducerat kidsen för Storytel och det kanske kan vara en hjälp när storis har svårt att sova. Igår satt de alla med varsina lurar och lyssnade säkert en timma i soffan innan läggdags. Även jag och Mr lyssnade så det var helt tyst och stilla här inne. Så mysigt! Nr1 lyssnar på Anne Frank. Åh en sådan viktig bok.
Mellan på en bokserie om Familjen Bliss och Nr3 på Bullerbyn.
LÄSA är LIVET, hihi!!

NUUUU är det dock dags för SEMIFINAL för fotbollsdamerna och vi har laddat upp med halloncheesecake i glas, omnomnomnom!!!

Ha en hjärtans mysig kväll och…

HEEEEEEEEJA SVEEEEERIGE ❤️ ❤️ ❤️ 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *