IKEA och hemmafix

Då vädret härom dagen var rätt trist föreslog jag en tur till IKEA och även lunch där. Barnen nappade på det så efter att jag skjutsat Nr1 till cykelkollot och fixat ordning hemmet lite åkte vi mot möbeljätten. Även Mr som senare skulle ha möte i stan följde med och lunchade.

Innan vi flyttade utomlands bodde vi bara 10min från IKEA och med tre småbarn kunde vi få en hel måltid för under hundralappen. Restaurangen där har därför nästan lite hemmakänsla för oss då vi var där titt som tätt och mumsade köttbullar, haha! Nu när barnen äter lite mer och har större krav än fem köttbullar var kommer vi inte undan riktigt lika billigt, men dyrt är det ej och att starta shopping med mat är ändå det bästa och säkraste kortet för att orka igenom varuhuset.

Vi har väääldigt liten hall hemma och härom dagen fick jag ett ryck och bestämde mig för att göra det bästa möjliga av den…så detta besök var behövligt! Antonius trådbackar (som jag till min fasa fick höra är utgående), gardinskenor, gardin till draperi, förvaringslådor och lite annat smått och gott stod på inhandlingslistan. Vi betade sakta av den och drömde oss samtidigt bort i de små lägenheterna som är uppbyggda som skyltning där inne. Slow shopping är helt i min stil!! Efter betalning fick barnen varsin glass och vi åkte sen till kollots övernattningsplats där fyra preteens stod och väntade på att få sätta upp tältet som jag levererade.

Med deras hjälp fixade jag det ganska enkelt. Trots ganska hård vind och vi tajmade det så bra att när vi var klara och precis satt oss i bilen började det hagla och sedan en störtskur! Åkte hem med en liten klump i magen över att lämna tösen för en enligt prognoser kall natts tältning…men det gick så klart bra!!

Hemma bestämde sig de andra töserna sig för att sova hos mormor och morfar så efter middagen lade jag och Mr allt krut på vår kära hall. Har ingen före bild men efter blev det som så här.

Vi har en väldigt liten hall och det är ju svårt att komma ifrån men innan hade vi tre skohyllor på högra sidan och inget draperi så en massa olikfärgade förvaringslådor och en hel hög med ytterkläder kan nu gömmas bakom draperierna. Vi är väldigt nöjda.

Mycket finare dag vaknade vi istället till igår. Solen lyste från klarblå himmel när jag och Mr vaknade alldeles ensamma här hemma. Jag gjorde jättegoda glutenfria bananscones och en smoothie till frukost, sen satt vi och gassade ett tag i solskenet och försökte komma fram till vilken camping vi vill till och när vi ska åka. Detta för sjuttioelfte gången ungefär…
Mr började sedan sin arbetsdag och jag kollade vidare online för olika campingplatser innan det var dags att hämta tält och packning vid kollot.

Smoothie gjord på havremjölk, kokosmjölk, dadlar, grönkål och cyawanprash (ayurvediska tillskott), mmmmm så gott!!
Hela receptet hittade jag här


Mest hela dagen fortsatte sedan i ett lugnt tempo med mycket tid framför datorn för mig, i campingträsket, haha! Vi har ganska stora krav tror jag och att hitta en som har allt det vi önskar är inte så lätt har vi insett.

Vi önskar:
-Sjö(eller hav) med badmöjligheter för både barn och hund. Gärna så att det är sjöutsikt från campingen. 
-Naturskön alltså inte mitt i villaområden.
-Lugnt och ingen 300platsers men gärna med typ gungor(eller kanske tom minigolf, ej måste!) så det finns lite för barnen.
-Öppna ytor och ganska stora platser…vill inte känna oss som packade sillar.
-Cafe, restaurang, kiosk eller åtminstone glass och snacks i receptionen.

Och våra önskemål lade jag ut i en campinggrupp på Facebook och fick faktiskt en hel del massa tips som vi nu betar igenom. Än är vi inte klara med vart vi ska men vi är nog nu ganska säkra på att vi drar ut på onsdag i alla fall, jippie!!

Typ så här vill jag att det ska se ut från tältplatsen…
Detta är bild lånad från Jälluntofta Camping

En camping som är intressant för oss tror jag…

Snart vet vi vart vi ska eftersom vi snart ska, haha!!

Hoppas ni njuter av dagen❤️ 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på IKEA och hemmafix

 1. Anna skriver:

  Tipsar om Stenkällegårdens camping i Tiveden utanför Karlsborg som verkar ha allt ni letar efter! 🌻

  • lilla4ansmama skriver:

   Åhh tack snälla för tipset!!
   Gick direkt in och läste på deras hemsida nu här nyvaken i sängenoch den ser väldigt mysig ut! Dock bokade vi igår vårt första stopp, inte så långt därifrån faktiskt 🙂
   Tiveden nationalpark är ju fantastisk!!
   Nu är det dags för morgon yoga innan frukost. Önskar dig en findag❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *