Hur ska jag få upp mitt järn? Och så lite bröllopsdag också…

Nytt besök hos käraste barnmorskan Sofia idag (tror nog faktiskt hon är min favvo morska av dem jag har haft). Vi åkte hela familjen denna gång. Nr3 missade ju sist och Mr har inte varit med denna graviditet så det var dags för ett besök för honom med. Vi pratade lite som vanligt först. Uppdaterade oss lite på saker som hänt och så. Tog blodtryck 105/50, hehe inte så högt alls och jag har ju fått några tillfällen som jag blir alldeles yr och illamående och måste sätta mig en stund så det är ju förklaringen på det. Sen lyssnade vi på bebisens hjärta. Först tog Sofia lite med tratten och sen med dopplern. Hon fick leta runt lite för att undvika navelsträngens hjärtljud. Barnen fnissade liksom sist och tyckte det lät lite läskigt. Men när Sofia var klar fick de själva använda dopplern och leta och lyckades alla hitta slagen som idag liksom de andra gångerna legat på 140. Magmåttet var 28 (nästan 29) och följde min kurva.
Sen frågade bm om det hade dykt upp några frågor sen sist vilket vi inte tyckte det hade. Sofia frågade också Mr om hans upplevelse om tidigare förlossningar. Sen frågade hon även barnen och de var nyfikna på hur det skulle bli när bebisen kommer. Hon berättade då länge om hur lillasyster kommer behöva mig massor, men att när hon är mätt gärna skulle mysa även i deras famnar. Åhh vi längtar!!!

Vi sa hejdå efter att ha bokat in nytt besök om en månad och gick sedan en trappa ner till labbet. Socker, blodvärde och Ferritin skulle kollas igen. P-glukos på 6 mmol/L och blodvärdeet låg på 109 g/L…men då!!?? Kan inte det där förbaskade tabletterna hjälpa. Ferritinet har ej kommit svar på ännu och jag hoppas att de i alla fall har klättrat lite på skalan! Jag vet inte riktigt hur jag ska höja det. Tycker jag äter rätt mycket kött, bladgrönt och c-vitamin. Borde jag kanske köpa nån multivitamin också?? Det kanske är något annat som felar så att järnet därför inte tas upp, ja jag vet inte. Känns inte helt bra, tycker ju att det borde öka. Men även om det är lågt så tycker jag ju att jag mår bra så ingen fara egentligen, men inför en förlossning känns det bra att boosta lite tänker jag…

Vi handlade lite god fika på vägen hem då vi hade lite namnsdagskalas på eftermiddagen. Det blev även kräftskive-shopping. I morgon firar nämligen jag och Mr 7årig bröllopsdag och vi har velat mellan en sjökrog eller grillbuffé hemma. Men så idag i affären (efter att ha fyllt kundvagnen med kött och fisk för grillen) fick vi syn på kräftor och vi gjorde en helomvändning. Köttet plockades tillbaka och istället blev det västerbottenost, kräftor och pynt som fick följa med hem. Mums!!
Vi firar oftast vår dag hela familjen då bröllopet var en riktig familjefest. Tänkte börja dagen med hotellfrukost och sen bada Bada BADA hemma i poolen innan vi till kvällen äter mumsigt. Men att ha lite egentid kring vår dag brukar vi också försöka få till så det passade vi på att göra igår då mor min tog med sig barnen till badhus hela långa dagen.

Vi åt mumsig lunch ute på restaurang, tog några 2nd hand butiker och satte oss sedan i stadsparken på picnicfilt och åt glass. Gick till en trädgård i närheten och drack en öl (Mr) och en Virgin Mojito (jag). Det var ju heeelt galet varmt så varje förflyttning var tung men sen satt vi i skuggläge länge så det funkade bra ändå. Vi avslutade vår dag med indisk mat. Massa mums helt enkelt!

❤️  Mr ❤️
❤️ Mrs ❤️

Älskade underbara maken Min❤️ Sju underbara år som äkta makar. Så snabbt det har gått, men ändå så mycket vi har varit med om (plus de nio åren som ogifta också förstås)❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *