Tillbaka till medeltiden

…åkte vi igår. Medeltidsdagar i grannstaden och vi ville spana in hur det var. Så mysigt att flanera runt bland hantverk, kläder, mat, medeltidsklädda människor, pilkastning, knivkastning och brända mandlar (mmmmmm!!!). Vi såg ett kul gycklarspel men också ett läskigt drama som utspelades på gator och torg om hur en man släppades skrikande ur sitt hus, fängslades och fördes runt i stan av mästare, bödel och andra som ville se honom halshuggas. Otroligt duktiga skådespelare och jag blev alldeles berörd och kände mig gråtfärdig och illa till mods. Nr3 tyckte det var obehagligt, ja till och med så pass att hon och jag avvek från tåget efter en stund och pysslade vid Barnens medeltid istället.

De andra kom efter en stund bort till oss även de utan att ha se klart föreställningen då den aldrig verkade ta slut…hoppas på att ett vittne trädde fram och friade mannen tillslut. Storyn var nämligen den att en annan gubbuschling (rik och förnäm) hade våldfört sig på den fattigare gripne mannens fru. Den gripne mannen hade då brutit sig in hos otyget och ställt honom till svar för vad han gjort, i den stunden fanns vittnen och den stackars hedervärde mannen (tror jag det att min make hade gjort samma om någon behandlat mig illa!!!!) blev gripen. Hua, ja jag känner även nu att jag blir förbannad och illa berörd av detta! Så många mysiga känslor under marknaden annars att vi nästan skulle vilja åka tillbaka och leva som de gjorde, men efter denna pjäs kändes det bra att vara där vi är…

Brända mandlar mumsade vi sedan på medan töserna i tur och ordning åkte häst. Hehe, stortjejerna var i största laget för detta men de envisades att prova och jag är glad så länge de vill vara barnsliga!!

De hade super kul och Mr snällt fick agera motor och broms.

När man strosar runt så där i timmar utan att egentligen röra ordentligt på sig är nästan värsta möjliga för mina ben (stå helt stilla är förstås värre men det hade jag aldrig orkat så länge). Så när vi hade varit där i 5 timmar så jag stopp (eller mitt onda ben i alla fall). Vi begav oss hemåt och efter att jag först legat och vilat en stund fick vi en solig skön stund vid poolen. Min mamma har sin kusin på besök så vi satt och pratade och vaktade badande barn medan Mr fixade middag åt mig och barnen och farsgubben min till de andra.

Härlig dag men framåt kl nio kändes det som om jag från midjan och neråt svällde och höll på att explodera så där tog dagen slut för mig och det blev natti natti.

AAAAJJJJJ!!!!!

Mindre skön syn mitt ben på kvällen!! Snyft, tyckte allt lite synd om mig.

Idag har jag lugn vilodag och är för första gången på vääääldigt länge känns det som, ensam hemma några timmar då Mr tog barnen till ett trampolinställe för studs och lek.
Galet skönt med egentid faktiskt. Har inte saknat det alls men nu när jag är ensam känner jag att jag uppskattar det väldigt! Men nu har jag chillat länge nog och jag ska fixa lunch tills gänget rumlar in här hemma. Har bestämt mig för att göra en rejäl skåprensning här hemma så det blir spännande att se vad vi får ät närmaste tiden, hehe!!

Hoppas ni njuter av en härlig helg!

❤️ ❤️ ❤️ 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *