Dålig natt och dag!

Är såå glad att vakna idag och må bra! Tack tack tack!!
Natten till igår liksom gårdagen var ett riktigt bottennapp.

Jag skrev ju om min otäcka nattliga upplevelse för en tid sedan. Jag har sedan dess vaknat en gång och trott att liknande är på gång men det har släppt och sedan har jag kunnat somna direkt. Men så igår drömde jag hemskt igen. Det kändes som en lång dröm och största delarna är suddiga. Det var nån slags galapremiär och jag var världens vip gäst eller nåt, kända ansikten både från vänner och TV var runt mig, här tror jag känslan var god. Men sedan hände något och jag står mitt emot någon slag urbefolkningshövding. Han är ursinnig och OND och börjar slå mig i huvudet med nån slags stenhård ihålig påk. Kanske tre hårda slag och jag känner att slår han mer så spricker huvudet och så dör jag…alltså väljer jag att börja slå själv och jag slår och slår och tillslut är det jag som slår ihjäl honom.

Här vaknar jag.

Svettig och med en konstig känsla i huvudet, inte direkt ont men påminner om hur mitt huvud känns dagen efter en migränattack. Jag har samma känsla som sist att jag inte riktigt får ut syre ordentligt i kroppen. Denna natt har vi två av storis kompisar här på övernattning så de sover i barnens sovrum och minsting bredvid mig och Mr i sin tur nere på soffan. Jag går ner på toaletten och väcker sedan honom. Öppnar fönster och sätter mig under hans täcke, han blir istället utan och hämtar huttrande en yllefilt (kall natt för luften som kommer in är kylig, frisk men SKÖN!). Jag försöker andas lugnt och slappna av. Känner att kroppen är stressad och behöver bajsa där mitt i natten…hmm?? Men precis som sist känns det inte alls som att det skulle vara bebis på g utan detta är av helt annat slag!
Velar ändå om jag ska ringa till förlossningen direkt och rådfråga eftersom jag lovade mig efter förra gången att om detta hände igen skulle jag ringa direkt! Men avvaktar, känns inte som jag borde störa dem med detta, hmm!?
Jag har mina lugnande mantran i lurarna men känner hur jag börjar skaka.
Sätter mig då i min vanliga meditationsställning med benen i kors fast i soffan istället för golvet och drar igång min för stunden favvo andning som är en växelvis andning, kylande inandning genom ihoprullad tunga och sedan lugnande utandning genom växlande höger och vänster näsborre. Fokuserar galet på detta och känner efter kanske fem omgångar att det hjälper lite, skakningarna minskar något. Jag fortsätter och får nästan bort det. Pausar lite och pratar med Mr om jag ska ringa eller ej. Men efter några minuter känner jag mig sämre igen så jag fortsätter med min andning. Tillslut känns det som att det är på väg att lägga sig och jag är sååå trött i kroppen inte sovtrött men tuuuung!!
Jag bestämmer mig för att lyda det jag lovat mig och ringer för rådfrågning. Barnmorskan vet inte vad det kan vara men tippar på blodtrycksfall möjligen pga ryggläge (vaknade ej på rygg, men kan ju ha legat så länge och vridit mig under det sista ”slagsmålet”). Tycker inte jag behöver vara orolig men ber mig ringa igen om det ej ger sig eller jag blir sämre. Jag kände mig lite fånig då den värsta känslan redan hade lagt sig men var väldigt glad att jag inte lät mig köra över mig själv utan ringde så som jag bestämt! ”Attacken” var över och jag la mig på soffan. Mr tog plats bredvid mini i sängen istället och jag lovade att ropa ner honom om det hände nåt mer. Lyssnade på min musik och försökte somna om men det var smått omöjligt. Istället låg jag och läste om olika tygblöjor och annat smått och gott, hihi!
Somnade tillslut kring fem (2,5h efter uppvaknandet).

Vaknade halv åtta av att storis kom ner och undrade varför jag låg i soffan. Kände mig galet trött men kunde inte somna om så jag gick upp och kände efter i kropp och skalle. Liksom sist var jag inte i min fulla kraft men mådde ok. Tog en lugn förmiddag hemma. Visserligen tvättade jag, hängde upp ute och vek flera tvättar då det var kanon torkväder, men gjorde det i lugn takt och vilade, pusslade, lyssnade på ljudbok däremellan. Efter lunchen kändes det som en bra idé att ta med barnen till stan där de stora skulle hoppa i trampolinpark och jag och minsta ta frisörbesök och ica under tiden. Mellan var hos en kompis. Detta var kanske inte dagens bästa drag då jag efter halva tiden kände hur magkatarren började ge sig till känna. Ökade mer och mer och när vi kom hem hade jag såå ont. Sängläge och helt kraschad morsa var resultatet resten av dagen. Suck!!

Inte ens mitt havregrynavkok hjälpte ordentligt…
Kom på kvällen på att jag hade Silicea gel i skåpet sedan magsjuka i början av graviditeten och testade det och det hjälpte mot katarren men istället fick jag halsbränna. Har dock hellre det än katarren även om det är vääldigt jobbigt och obehagligt. Kom i säng för natten till halv nio ungefär och somnade efter lite läsning. Sov sedan gott hela natten!!

Och där är jag nu TACK TACK TACK!!!

Jag skrev förresten till vårdcentralen där mitt i natten och bad min bm ringa mig igår för att få prata av mig lite om händelsen. Min Sofia var dock på semester så istället ringde en Sofie. Hon var också toppen att prata med och det kändes skönt att få ventilera allt med henne. Den 26/8 ska jag till Sofia så jag väntar med att ta detta med henne tills dess.

Idag ska solen skina och jag har tänkt att vi ska ha en lugn skön hemmadag. Mr är i storstan och kidsen kollar nu Sommarlov. Kanske att det kan bli ett sista litet poolhäng innan skolan startar på måndag.

Allt för nu!
❤️ ❤️ ❤️

Några bilder bara…

In i vecka 31 i måndags.
Äääälskar att pussla!!!!
Äääääälskar dig!
❤️❤️❤️


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *