Barnmorskebesöket och min every morning drink

Måndagens orkeslöshet har hållt i sig och jag känner mig lätt dränerad. Det är såå galet varmt. Nästan 30° C i tre dagar nu!!?? Jag som älskar sol och värme i vanliga fall känner att jag nästan kolavippar snart. Jag satt hos barnmorskan där i måndags förmiddag och sa glatt att det är så bra och skönt allt, jag har inte svullnat det minsta och känner mig stark…men så fort jag gick därifrån och temperaturen ökade minskade min styrka och energi och istället svällde jag upp som bara den. Eller så illa är det ej men jag känner mig tung och spänd i både fingrar och ben.

Tänker inte BARA klaga i detta inlägg dock, för så himla kul att läsa gnäll är det ju inte, haha!

Barnmorskan i måndags alltså. I siffror…

Blodtryck fortsatt 100/50
Hb 112 (gått från 109, yeayyy!)
Ferritin 4 (minskat från 5, buhuuu)
Glukos 4,7
Inga bakterier i urinen
Vikt 80kg (+ 15kg)
Bebisens hjärtljud 140 (samma som tidigare)
Sf-mått…hmm det blev inte att hon sa utan visade bara kurvan som följde sig fint.

Härligt att träffa Sofia som vanligt. Jag började med att prata om mina konstiga läskiga två nätter som varit sedan sist vi sågs. Jag fick prata av mig, hon hade sina tankar som inte var så annorlunda mot mina egna. Kan inte säga att jag känner någon direkt oro att det ska hända igen. Vi pratade om min viktökning som ju inte är liten men inget varken hon eller jag oroar mig för. Sen bokade vi in kommande besök som nu blir varannan vecka framåt, så i v35, 37 och 39 är jag nu inbokad. Småpratade om lite annat och sen klart. Mina järnvärden kom först efter besöket så dem hann vi ej prata om och vad finns att säga? Ät mer kött kanske?
Jag tog mig hemåt och lagade min gamla backpacking- och studenttidsfavvo till lunch.
Spaghetti, stekta burkchampinjoner, paprika, oregano, ost och hamburgerdressing. LYX va!? Mr var i Stockholm så jag passade på, hehe! Minns att jag ääälskade det då, nu…? Nja inte älskar kanske men det funkade helt ok ändå, var så himla sugen på det i alla fall!!

Efter den lunchen vet ni ju vad som hände i och med förra inlägget…krasch i säng. Där låg jag sedan med min minimarängswiss och lite chipssmulor jag letade fram ur skafferiet och kollade ikapp Min Mage och Jag. Gick upp först när det var dags att ta minsting till hennes dans. Efter dansen bad tösen om att få köpa glass och det slog jag till på och tog själv mig en Ben&Jerrys cookie dough…
Ni kan ju ana hur denna dagens svulleri (för det är det mot vad jag brukar sätta i mig) gjorde med min magkatarr. Japp vaknade på natten och hade buhuuu ont!!!

Men hörrni, jag kan tydligen bara gnälla idag, så jag tror jag lägger ner.

Avslutar med nåt smarrigt som i alla fall gör mina morgonstunder ljuvligt mumsiga och har gjort så senaste veckorna.

Voila…

Min every morning drink
2,5 dl havremjölk
2,5 dl vatten
4 dadlar
en stjälk grönkål
en näve sötmandlar (som legat i blöt över natten och sedan skalats)
1 msk ghee
lite kardemumma
Värm ovan ingredienser till lagom varmt (lite mer än ljummet gillar jag) och mixa sedan allt med stavmixer. Häll upp i favvo kopp och strö en tsk nässelpulver över.

Nu ska jag ta ut min falska ostkaka ur ugnen som får bli dagens middag, mums!
That´s it for today ❤️

Sliten preggo i blått ❤️


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *