Fem udda fakta

Jag är med i några facebookgrupper för gravidisar som väntar smått i höst. För en tid sedan kom ett inlägg där de frågade om man hade lite roliga fakta om sig själv. Jag är inte så jätte aktiv i dessa grupper men bestämde mig ändå för att ge mig an och klura ut några kuliga fakta om mig. Väl igång var det ju jätte kul och jag skulle nog kunna komma på en himla massa.

De fem jag kom fram till tänkte jag hur som helst att jag skulle dela med mig av här och utveckla lite mer.

  • Jag och maken sålde hus, bohag, ja typ allt vi ägde, 2014 för att packa in våra tre småbarn i bilen och sedan flytta oss 350 mil söderut genom Europa. Bodde sen tre soliga år i Malta.
  • Jag yogar kl 6 varje morgon (nästan).
  • Jag har flyttat 21 ggr i mitt liv och varit hemmamamma i 7,5 år.
  • Jag älskar Ayurveda och lever mycket efter den filosofin.
  • Ett av våra boenden fick ”rensas” från två osaliga andar då de inte kunde låta oss eller huset få lugn och ro.

❤️
Att jag yogar och gillar ayurveda är ju inget nytt här. Dessa två har förändrat mitt liv och jag tror aldrig jag kommer kunna vara utan det någonsin igen!!
Yoga tror jag att jag gjorde jag för första gången nån gång kring 2004 när jag bodde och pluggade i Jönköping. Alltså för hela 15 år sedan. Sen har det rullat på mer eller mindre sen dess. Långa perioder blev det inget alls men intresset för det försvann aldrig. Ashtanga var det mest i början och jag tog i som en galning, prestationshetsiga jag som jag då var. Jag skulle vara starkast och vigast, haha! Sen har det blivit lite Hatha, Vinyasa och Iyengaryoga. För att sista åren nästan enbart stannat vid Kundalini. Jag tänker nog att jag så småningom ska gå en utbildning så jag själv kan hålla klasser. Vi håller på och bygger ett kontor/yogastudio här på gården så där drömmer jag om att dra igång min verksamhet nån gång i framtiden. Kundalinin hänger ju väldigt ihop med ayurvedan som jag ju är mitt uppe i en utbildning. ”Hälsovägledare och yogalärare”…mmm det klingar gott i mina öron❤️ 

❤️
Så var det det där med att ha flyttat 21 gånger, varav den ena flytten var till södra Medelhavet. Maltatiden skulle ju kunna vara ett helt inlägg för sig (eller snarare en bok som jag faktiskt börjat skriva och förhoppningsvis en dag blir klar med).
Jag har nog alltid varit en rastlös själ eller rättare sagt mellan åldern 15-35 var jag det för att nu landat.
Mina första 17 år bodde jag på samma plats. Ute på landet med mamma, pappa och två systrar (jag är mellanbarn). Vi hade hund och katter och till och från diverse andra djur. Tex höns, kaniner, får och foderhäst. Ett lugnt lantisliv. Min storasyster flyttade redan som 16 åring. Och jag ville ju då göra likadant. Vi hade ganska långa bussresor till högstadiet och gymnasiet och det var väl främsta orsaken till den tidiga flytten. Jag hann börja tvåan på gymnasiet men sen fick jag min efterlängtade lägenhet, eller rum och kokvrå på 25 kvm kanske inte kan räknas som en lägenhet, hehe!! Stolt var jag i alla fall och ett halvår senare då mina klasskompisar började fylla 18 år blev mitt place snabbt lokal för förfester…att jag sedan snällt fick se på då de 18åriga lyckliga fick gå vidare på krogen medan oktoberfödda jag fick stanna hemma var kanske inte lika kul, haha!! Efter nåt år blev det flytt tillsammans med dåvarande pojkvännen, för att sen göra slut och flytta igen. En tur till Oslo som barnflicka efter studenten och så bar det av ut på låååångresa jorden runt. Under 6 månader hade jag inget hem utan såg mig om i världen (dessa förflyttningar räknar jag ju inte med som flyttar dock). Tillbaka i Sverige och jag fortsatte att byta plats ungefär varje år. Känslan att komma in i en tom lägenhet ÄR verkligen härlig, den kan jag sakna nu när jag inte flyttar på mig längre.
När Mr och jag träffades drog jag med honom i min hattiga värld och vi har hunnit med en stor del olika boenden och städer även vi. Han hade flyttat två gånger tror jag innan vi träffades. Även mina barn har fått känna på att flytta en del. Hela sju olika boenden faktiskt för storis, oj var det verkligen så många!!?? Men i Malta tog det lite tid innan vi fann vår plats och då blev det att testa på olika städer…
Väl tillbaka i Sverige igen har vi hur som helst varit på en och samma plats i över två år nu och här kommer vi stanna rätt länge känns det som.
Det får nog vara nog om detta så…men alltså 21 gånger, hahaha!!
❤️

❤️ 
Hemmamamma i 7,5 år.
Ja så är det och nu när vi får en liten knodd till blir det ganska många år till som det verkar. När mellantösen började på förskolan 20 månader gammal (tror jag hon var) jobbade vi båda heltid och det kändes snart som att detta var en livsstil vi inte alls önskade. Jag minskade mina arbetsveckor mer och mer och sen blev jag gravid med trean och gick ju snart hem på föräldraledighet igen. När det sedan närmade sig jobbstart insåg vi att vi ville ju leva som vi gjorde. Jag gick därför inte tillbaka till mitt liv som kemiingenjör utan sadlade om helt!! Eller rättare sagt fortsatte med det jag gillar allra bäst och är allra bäst på ❤️MAMMA❤️
❤️

❤️ 
Vad med de osaliga andarna då.
Vi bodde i ett hus från 60-talet och det visade sig efter ett par år i det att vi inte var helt själva. Antagligen hade de befunnit sig där länge men vi märkte inget. Var inte det minsta öppna för något sådant. Men nånstans vintern -12/13 hände något med mig. Olika händelser och samtal med vänner fick mig att glutta på dörrarna till min galna rädsla för allt vad döden och ”andra sidan” hade att göra med. Dessa händelser satte fart på min personliga utveckling nåt galet och det känns som det var startskottet mot att nå fram dit jag är nu. Med några kraschar innan jag tagit mig upp mot helt nya höjder i vad som kallas livskvalitet. Hur som helst min resa började och maken hängde snabbt på. Tack och lov, annars kan väl sådana resor ibland leda till att man snarare glider isär.
Hur som helst började jag känna mig iakttagen på natten. Såg ingen men kände att det var någon som stirrade på mig i sovrumsdörren. Även i ett av rummen i källaren var det väldig närvaro i. Saker försvann för att sen dyka upp på platser där jag VET att det strax innan ej befann sig. En kväll kommer mellantjejen springande i panik och säger att hon sett någon. (Hon har några gånger efteråt sagt att hon sett änglar liksom att hon såg lillasysters somna-själv-i-sängen rädsla gå ut genom dörren och försvinna…!)
Det visade sig att flera vänner var långt i sin andliga utveckling, något som vi innan aldrig pratat om och dessa hade besvär att vara i vårt hus. Tillslut tog vi hem en tjej som skulle se om hon kunde få bort detta. Två alkoholiserade bröder var det som höll till hos oss. Hon fick bort dem och tystnaden som infann sig efteråt var helt galen. Luften blev liksom tom på nåt sätt. Källartrappen som knakade nåt alldeles väldigt och som lätt kunde väcka barnen när vi skulle ner till vårt sovrum (typ gillestuga) tystnade..inga mera knak!!??
Ja tro vad man vill, men vi trodde och lärde oss att säga ifrån vid oönskade besök.
❤️

❤️ 
Sist men inte minst Malta…ja jag säger bara MALTA ❤️
Som jag nämnde ovan skriver jag en bok om dessa år så att få in allt jag vill säga om vår Maltatid här går ju inte. Ett urklipp ur boken…

”Vi förbereder inför flytt
”Hur gör man när man flyttar utomlands?” Något i den stilen skrev jag in i sökrutan. Minns inte vad jag fick för svar. Men jag antar att det var något liknande:
-Meddela släkt och vänner att de snart kommer ha aningen längre avstånd till framtida familjemiddagar, sälj huset och ägodelar, stoppa in dina tre små barn och det lilla du numer äger och kör ner genom Europa. Kör bara på och titta inte bakåt. Där i slutet finns ett land som kommer välkomna dig med öppna armar. Ett nytt hem. Ett nytt liv.-
För kortfattat är detta just vad som hände…”

Vi hade drömt om att testa på att bo i ett annat liv jag och maken. Vi tänkte att vi som pensionärer skulle driva ett litet B&B vid Medelhavet. Men olika anledningar gjorde att vi inte alls ville vänta och började känna att vi inte heller behövde vänta tills barnen var utflugna. Att vi valt att ha ett litet annorlunda liv tack vare att jag var hemmamamma var en av dessa anledningar. Tänk att slippa försvara sig mot allas åsikter över vårt val… Vår påbörjade personliga resa var en annan, vi behövde tid bara för oss.
Så ja vi gjorde som ovan.
Vi drog.
En resa som vi för evigt kommer ha med oss. Tuff tid på flera sätt var det, men också något av det mest underbara jag varit med om. Jag är stolt över att vi gjorde det, jag är tacksam över att vi gjorde det. Mmmmmalta❤️ 
❤️

Jahapp där fick ni mina fem udda fakta. Tror nog jag ska försöka mig på nåt liknande nån gång igen…är rätt säker på att jag kan hitta mer udda med mig, hehe!
Fem fakta skulle ju också kunna vara om oss fem i familjen förstås. På tiden att jag presenterar oss alla lite bättre kanske. Vad tror ni om det? Något som önskas?

❤️ 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *