Bra hos bm men så TRRRÖÖÖTT!!

Herregud hur dåligt kan man få sova!!?? Som ett kryss idag denna mamma.
Men ska inte gnälla hela inlägget över detta bara liiite nu, hehe!
Jag gjorde lite yoga strax före nio igår, såå skönt men sen blev det lite oenigheter här hemma som störde mitt lugna sinne och vips kunde jag inte somna utan låg och läste om tygblöjor, bebisar som börjar komma i FB-gruppen jag är med i och annat krafs på telefonen. Klockan närmade sig midnatt innan jag kände mig trött, hmm! Somnade tillslut för att sen vakna halv två och sen igen och igen och igen… Försökte lyssna på lugnande musik men inget hjälpte.
Att allt blev uppochner vid frukost behöver jag kanske inte nämna, men koppar vältes, dadelkärnor lades i min drink istället för dadeln (hann upptäcka dock!), barnen fick fel frukt, osv. Men iväg kom de och jag, Mr och vovve tog en kortis promenad. Hann då få lite morgonsol innan molnen drog in och la sig som ett grått täcke. Ska börja regna om några timmar och sen göra det hela helgen typ, vi (läs Mr) som skulle gräva ju, hmm!
Efter lilla turen fick jag några sysslor gjorda innan jag kröp ner under två filtar i soffan. Min hypnobirthing ljudfil åkte på och jag dåsade bort i en timma. Kändes bättre efter men ur pyjamasbyxorna kommer jag nog först när det är dags för friidrottskjutsning ikväll, haha!

Så här ser en inte-så-pigg-och-alldeles-osminkad mamma ut, haha!!
Mitt mys idag

SÅ nu har jag klagat av mig!!

Nog nu!

Allt kan alltid vara miljoner gånger värre OCH jag har ju lyxen att kunna vila, tacksam!!!

❤️❤️❤️

Nu till mitt barnmorskebesök istället. Mycket roligare än gnäll. Allt verkade vara bra med liten. Hon fick känna ganska länge innan hon var helt säker på att hon kunde känna rumpan uppåt. Huvudet var rörligt nedåt och så kommer det säkert vara tills det sätter igång.
Mitt blodtryck var uppe i hela 120/60, högre än jag brukar men inte högt på något sätt. Socker 4,3 mmol/L
Ferritin 5 mikrog/L (nåja 1 enhet upp iaf)
Hb hela 117g/L Yeaaayy uppe inom referensintervallet, tjohoo!!
Vikt 83 kg

Största delen av besöket handlade dock om förlossningen. Hon frågade om mina tankar, förhoppningar och önskemål, jag svarade och hon skrev ihop hela sammanfattningen.
Mitt i lunchfix nu så jag skriver inte om innehållet i den sammanfattningen här nu, men ska nog försöka göra det vore kul att ha sparat. Jag insåg nu att jag gärna skulle ha det hemskickat till mig, ska kolla om hon kan göra det ❤️

Men jag tänker:
Naturlig förlossning, köra mitt race i min bubbla. Kommer ha lurar med typ mantramusik som jag dagligen lyssnar och slappnar av till. Försöka vara upprätt så länge jag kan. Jag vill inte ligga på rygg, inte ha någon medicinsk smärtlindring, jag vill ha lååång ostörd tid efter, jag vill amma… Ja där fick vi en liten sammanfattning i alla fall.

Men jag har ingen stenhård plan som jag till varje pris ska hålla mig till utan min önskan där och då är förstås det som gäller. Känner ingen prestige i att hålla mig från det medicinska men jag är av den alternativa sorten som helst inte vill ha in främmande substanser i min kropp.

Oj oj nu drog klockan iväg och magen skriker efter mat. Korvgryta med rispasta, tonfisklasagne och lite potatis och köttfärslimpa står på menyn…lite restbuffé helt enkelt.

Har sen ett fröbröd som står och sätter sig ett par timmar innan gräddning. Återkommer med resultat.
Ni ser, jag får lite saker gjort även denna dag, hihi!

❤️ 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *