Nu har ni väl nästan glömt mig…

Hallå där gott folk!
Så här långt uppehåll var inte alls enligt planerna.
Men tydligen hade jag glömt hur uppslukad jag blir av en sådan liten ljuvlig varelse, så kallad bebis, som vi numer har förmånen att njuta av. Jag ljuger om jag säger att det är njutning varje sekund. Men mestadels är det ändå just njutning.

Vårt älskade lilla nytillskott
❤️SALLIE ❤️
(Har bestämt mig för att dela med oss av våra namn, på tiden va!? Och den utlovade presentationen av var och en av familjen skulle vara på sin plats också, kanske kommer ).
Hela 10 veckor är hon nu. Lika länge som ett sommarlov har hon funnits med oss. Gått från ett nyfött litet knyte till en sprudlande bebis. Som delar ut leenden till alla som stannar upp och pratar med henne.

En klar nackdel när det är så länge sedan jag skrev här är att det är såå himla mycket jag vill och borde skriva och var ska jag börja? Ska jag ta det från dag ett med Sallie och sen sakta beta av hennes och vår utveckling eller ska jag ta vid här och nu och så får det bli som det blir…?
Med tanke på att jag smet ut från huset för en stund på kontoret med datorn för mig själv mellan amningarna och att det snart gått halva tiden hinner jag inte tänka på vad jag ska skriva så det får bli som det blir.

Här är jag i alla fall, den slitna osminkade 40-åringen. Med min julklappsmugg som jag fick av min mellantös MILLA, se där namn nummer två utdelat. För hur ljuvligt vi än har det i vår bebisbubbla så är jag lite sliten, eller egentligen är jag inte så sliten men jag ser sliten ut i alla fall. Kan ju delvis bero på att jag, som jag brukar på vintern, börjar gå från blek till glåmig och snart genomskinlig. Hmmm solen kan du komma på besök en liten stund, du har varit galet frånvarande en tid nu!!?

Hur är mina dagar nu för tiden då?
Sallie låter mig sova helt okej. Detta med tanke på att vi struntar i rekommendationerna med att bebisen ska sova i egen säng. Hon får helt enkelt vara mellan oss. Jag ammar henne sittandes i sängen när vi lägger oss och sedan lägger jag henne i babynestet, in med bröstet en stund tills hon somnar ordentligt. Det kan bli några omgångar innan hon somnar djupt. Jag ligger inte särskilt skönt så här men det är väldigt skönt att få sova några timmar ”själv” då hon väl somnat och jag myser ner under mitt täcke. Detta sker ca kl 22-23. Sen sover vi så här till 02-03 ungefär, då hon börjar böka och knorra (väckt av ett skrikande barn har faktiskt inte hänt so far). Jag lyfter henne till mig och hon får äta och somna vid bröstet.

Ca tre timmar senare börjar det bökas och knorras igen, hon drar i bröstet och fäktar med armarna och jag svänger runt oss och hon får nästa bröst. Nu då vi har jullov somnar vi om till 08 ungefär, hon äter från ny tutte och sen såsar vi oss upp efter att ett gäng ungar kommit och myst en stund.

Morgonens mys avslutades med att NIKE (här kom ett till namn…heja, snart fulltaliga) läste för lillasyster.

Frukost och amning kring tio och sen somnar lillan oftast i sjalen, då hon inte gärna sover nån annanstans än nära mig (eller i sjal hos pappa). Vagnen funkar ibland men då måste man i stort sett vagga den hela tiden, haha. En promenad funkar oftast också, hon har uppvak efter 30 minuter så antingen kör hon ett gäng sammanhängande 30minutare eller så blir det bara 30 minuter. Som mest har det blivit 3 timmar i sjalen…hänt nån gång och oftast ca 1,5h. Då hinner jag få lite saker gjort. Efter lunch kanske vi tar en promenad. Amningarna är tätare under eftermiddagen så vissa dagar är det mest det som händer efter kl tre, haha. Jobbar Jesper (japp där kom namnet på Mr) så händer det titt som tätt att jag lagar middag med Sallie ammandes på vänster bröst. Jag brukar då stoppa in rumpan och benen i sjalen så jag ej behöver ha så tungt på vänster arm. Hon har än så länge sedan fått hänga med oss tills vi lägger oss ska väl så småningom försöka få in läggning vid 19 som vi gjort med de andra. Nu låter det som att hon hänger på mig precis hela tiden och så är det ej. Hon kan ligga vaken i vagnen (köpte oss en Brio Smile som inne och stadsvagn) och prata med Tummen (den rosa figuren från barnböcker) eller med julklappspandan i babygymmet. Skötbädden gillas också då under garnbollar som min bästa vän gjort. Även i någon av syrrornas famn är det mysigt att vara…

Milla-Sallie mys ❤️

Jag tror faktiskt jag pausar där. Börjar spänna i boobsen så jag misstänker att liten börjar knorra där inne nu. Bäst att posta detta, innan jag kallas in…

Underbart att skriva igen. Känner mig ringrostig och ber om ursäkt för kanske lite svamligt inlägg. Men ett inlägg blev det, yeayy!!

Kärlek till er alla❤️ 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *