Potatisgratäng med majs och svarta bönor

Tänkte jag skulle dela med mig av en väldigt enkel måltid som också visade sig vara mycket god.

Jag delade den i storys på instagram och vill ha den även här i bloggen så att jag kan kolla tillbaka och få receptet till ett annat tillfälle. Jag sa i stories att det var otroligt snabb och enkel mat, får väl ta tillbaka snabbt då det ju faktiskt inte är det med tanke på att det ska kokas potatis först och sen ska det in i ugnen. Men det krävs inte så mycket jobb hur som helst. Man kan ju dessutom koka väldigt mycket potatis en dag och sen ta resterna till detta en annan dag.
Vad är det då för recept det handlar om?

Som rubriken lyder…Potatisgratäng med majs och svarta bönor.
Jag har egentligen inget riktigt recept på detta men det som behövs är

Potatis
Lök
Purjolök
Majs
Svarta bönor
Grädde (eller någon mjölk, ko- eller växt-)
Valfria kryddor
Salt
That’s it…

Skala potatisen och skär den i bitar, en liten potatis är lagom att skära i fyra delar. Koka potatisen så att det nästan är mjuk och häll upp den i en smord ugnsform. Hacka lök och purjo och strö den, majsen och svarta bönorna över potatisen. Rör om lite grann så det fördelas jämt. Blanda grädde (eller mjölk) med dina valda kryddor, jag använde Garam masala, mm. för lite indisk smak, men tror att oregano, basilika och timjan eller helt enkelt bara salt och peppar också skulle vara gott. Häll sedan vätskan i gratängformen så att det ganska precis täcker.

Ställ in hela härligheten i ugnen på 225° i cirkus 30-40 minuter. Ät och njut! Bönor och potatis gör att det går åt ganska mycket salt upptäckte vi och fick ta lite extra vid bordet.

Ännu en gång dikterar jag inlägget, Sallie ligger i min famn och har ätit men vaknade till så jag sitter och pratar in det här samtidigt som jag tittar in i ögonen på min gullunge och hon tror att jag pratar med henne, hihi, toppenbra ju!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *