Jespers 40 årsdag

Vilken underbar dag vi hade!

Maken min har äntligen kommit ikapp mig och vi har gått över till andra sidan 40 strecket båda två.

Vi började med sång, kaffe och nybakat surdegsbröd från grannhuset (min pappas goda) och paket på sängen. Jag och tjejerna hade innan detta varit uppe och hängt upp ballonger och serpentiner och förberett frukosten.

Han fick en keps, väska, en ljusterapilampa och lite annat smått och gott. När jag och Iris var och handlade tårta mm dagen innan plockade vi också på oss en orkidé med kruka för att ge honom en blomma, men när vi sedan såg vad som fanns för erbjudande på ICA kortet blev fina orkidén utbytt mot någonting som Jesper önskat sig så länge och som jag fnyst lite åt och tyckt varit en onödig pryl. Men nu 40 år gammal fick han äntligen sin ångstrykmaskin, den som gör att han inte behöver stryka skjortorna utan kan ha dem hängande på en galge och ganska enkelt få dem släta.
Jag var ju lite skeptisk till att den skulle funka och troligtvis skulle min mormor fnysa rejält åt den då den inte får skjortorna lika fina som hon fick då det begav sig. Men min Mr stryker inte särskilt noggrannt så jämfört med det var den nya manicken klockren…Lycklig han!

Detta spontaninköp innebar dock att han blev utan blomma för det kändes som jag hade spenderat lite väl mycket pengar redan och tog jag bort blomman kändes det bättre, haha! Men att inte ha en blomma på 40års frukostbordet går ju inte. Alltså kom jag på den briljanta idén att ångmaskinen fick bli blomma!? Sagt och gjort, jag och tjejerna tog kräppapper och tejp och fixade en ljuvlig bukett, hihi.

Ledsen Mr för den bilden men jag hade tydligen inte tagit nåt på vårt pyssel…

Han fick hintar om att det inte bara var en pysslad bukett utan att den också skulle öppnas. Så till tårtan fick blommorna vissna och ha gjort sitt.

Medan tjejerna fixade fram tårtkalaset tog jag, Jesper, Sallie och Holi (vovve) en promenad ut i naturreservatet. Jag ville ge ännu en present därute i skogen. Faktiskt en present till oss båda. Jag snubblade över en sida på Instagram för ett tag sedan med en tjej som gör malor (en mala flera malor????). Jag scrollade genom hennes flöde och stannade på en bild som tilltalade mig såå. Det visade sig att hon lagt upp denna mala på just min 40 årsdag i höstas så jag förstod att den var jag ju bara tvungen att ha…scrollade vidare och fick då se en som var klockren för Mr. Så jag beställde dem och hoppades på att hinna få dem innan kalashelgen.
De kom i tid och under vår promenad stannade vi och jag sa lite fina saker om oss och sen öppnade och provade vi våra malas (ahh nu skrev jag malas, så heter det nog i plural, haha). Det blev en väldigt speciell och känslosam stund som vi kommer minnas ❤️

Jespers ❤️
(bild från stellanova_design på Instagram)
Min ❤️
(bild från stellanova_design på Instagram)
Vår magiska skog (bild från i höstas)
Vår magiska skog (bild från i höstas).

När jag läste på lite om stenarna i makens mala, visade det sig att den passade hur bra som helst. Bland annat läste jag detta ”Mossagat påminner oss om naturens självläkande krafter och eviga vishet” perfekt för min Mr som känner sådan läkning och kontakt i skogen. Mina stenar, amazonite, är en oerhört lugnande sten, mildrar oro och rädsla och den sägs ”ge bäraren styrka att gå sin egen väg och själv ta ansvar för sitt liv”.
Så kul att det blev SÅ RÄTT!!!!
Tack!
Kolla in @stellanova_design på instagram

Tårta med familjen på eftermiddagen och sedan på kvällen åkte vi till Pinchos för middag med mina föräldrar. Pinchos har blivit lite av vårt kalashak. Vi gillar det, maten är bra (ingen värsta lyxmat kanske) och det är en hemmakänsla där inne som gör att våra besök varar i timmer.
Första riktiga restaurangbesöket för Sallie och det gick ganska bra i alla fall. Hon var inte helt nöjd men fick hon ligga i min famn var det ändå ok.

En underbar dag hade vi tillsammans och Jesper var jätte nöjd.
Nu är vi 40 år båda två och det känns stort och fint.
På vår skogspromenad gick vi på en gångbro (spång) över en liten bäck och det blev symboliskt att kliva över på andra sidan…vi har haft en del tuffa dagar tillsammans och detta blev ”att lämna allt gammalt bakom oss och nu endast fokusera på NU”.

JAG ÄLSKAR DIG UNDERBARA JESPER ❤️

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *