Nike 8 år

Min lilla skrutt är redan 8 år?! Älskade barn vad du har blivit stor.
STORT GRATTIS på din dag som var förra veckan!!!

Denna gång var det en veckodag och alltså skoldag, födelsedagar borde man alltid få ha ledigt från skolan så att man kan fira hela dagen tycker jag!! Men så är det ju inte så istället blev det att gå upp 5:30 för mig och fixa varm choklad och liten marängbakelse till frukost-på-sängen brickan och förbereda för vanlig frukost efter sång och paket vid sängen. Nike hade önskat rostbröd och min choklad granola och det skulle hon så klart få. Matplatsen kalaspyntade jag med girlang och ballonger kvällen innan.

Jag väckte resten av familjen vid sex, vi fördelade paket, bricka och bebis mellan oss och sen gick vi uppför trappen mot sovrummet under skönsång på engelska (som damen var tydlig med dagen innan att hon önskade). Jag filmade allt men var visst lite dålig på foton!?

Som Nike längtat efter denna dag och såån lycka när vi nu äntligen kom in på rummet till henne. Hon önskade att öppna hälften av paketen på morgonen och hälften efter skolan då det var tårta och födelsedagsmiddag på schemat. Dessutom ville hon ha dem inslagna i halsdukar för att inte slösa på papper, lilla gullunge. Jag hade dock köpt ett papper med stjärnhimlen på för ett tag sen och kunde inte låta bli att slå in en del med det också.
Hon gillar nämligen allt vad rymden har att erbjuda och fick därför bla en stjärnkikare, självlysande stjärnor, planeter och månar (till nya rummet så småningom) och ett pysselkit där man gör vårt solsystem. Sen var det bla lite lego, böcker, pysselböcker och pennor på önskelistan. Nöjd tjej gick till skolan med scrunchie och tubhalsduk som storasystrarna gett henne.

Väl hemma igen blev det att mumsa i oss denna smarrighet med mina föräldrar

Storasyster hjälpte till att dekorera tårtan då Nike var fullt upptagen med att bygga ihop sitt lego. Men vi hade bakat tårtbotten tillsammans dagen innan och även lagt ihop lagren. En chokladtårta var vad hon ville ha, hon tyckte alldeles för synd om Milla om hon skulle välja prinsesstårta (Milla gillar ej marsipan). Vi gjorde en variant av detta recept. Ena lagret med mjölkchokladfyllningen som receptet och det andra tog vi osötad hallongrädde för att det inte skulle bli FÖR sött, för sött var det, hehe! På toppen la vi jordgubbar, Ferrero Rocher och Toffifee så en riktig bomb var detta. Och efter kalasandet var det mer än halva tårtan kvar (som vi sakta betat av då vi inte frös in den som jag först tänkte utan den blev kvar i kylen, oups!)

Efter tårtan var vi alla så mätta så middagen fick dröja tills halv sju då det blev enligt önskan stuvade makaroner och stekt korv. En mycket bra födelsedag och min lilla åttaåriga korvunge somnade sedan lycklig.

I helgen som var hade vi sedan vuxenkalas som hon kallar det, med lite släkt och vänner. Barnkalas väntar om ett par veckor.

Nike ca 4 månader…inte helt olik Sallie!
Nke 2,5 år….”kan fävl”, hihi!!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *