Järnbitar och inne i vecka 12

Så efter lite experimenterande fick jag ihop mina järnbitar 🙂

55 g dadlar
60 g torkade aprikoser
50 g pumpafrön
40 g solrosfrön
30 g sesamfrön
30 g kokosflingor
60 g havregryn
15 g kakao
30 g frysta hallon
35 g agavesirap
30 g kokosolja
40 g mörk choklad

Blötlägg dadlar och aprikoser i en skål och pumpafrön och solrosfrön i en annan i hett vatten ca 30min. Sila bort vattnet (spara det från dadel och aprikoserna för att kunna späda till rätt konsistens). Blanda alla ingredienser utom chokladen i en matberedare tills det är en slät massa. Rulla bollar eller som jag smeta ut på bakplåtspapper och häll över smält mörk choklad. Sikta över kakao och strö över lite kokosflingor. Låt stå kallt och skär i bitar.

De blev jättegoda och Nr2 som var hemma med huvudvärk och ont i kroppen igår mumsade glatt i sig. Dock insåg jag efter lite uträkningar att hela receptet ovan innehåller lika mycket järn som en av mina tabletter jag nu kommer börja äta, haha! Men, men lite nyttigt snacks skadar ju inte och dessa tillsammans med att jag kommer äta mer kött kanske kan bidra lite till en höjning av järnet.
Några munsbitar av dessa tillsammans med ett glas apelsinjuice är ju ett perfekt mellis dessutom 🙂

Jag går idag in i vecka 12. Om en vecka är första trimestern över!? Hjälp vad hände liksom!!
Enligt en app jag har är lill*n stor som ett plommon nu ungefär. Bakslaget av illamåendet och tröttheten efter helgen har lugnat sig lite igen, i alla fall illamåendet. Jag har de senaste dagarna somnat på eftermiddagarna och har ingen riktig energi alls. Men med de dåliga järnvärdena kanske det inte är så konstigt!! Min kvällsfrossa och andfåddhet kanske också kan bero på det.
Magen putar allt en del och jag ser att de som ej vet sneglar 😉 Orkar inte säga till alla så de får fråga. Kanske dags att ta en ny bild.

Ser nu att jag har ett nytt meddelande på 1177 från barnmorskan. Bäst att logga in och läsa, jag skrev att jag inte alls ville äta Niferex eller Duroferon som hon föreslog då min mage är så känslig utan kommer försöka hålla mig till mina Innate Iron Response som jag ätit tidigare. Spännande att se vad hon säger om det 😉
Får se om de räcker till nu dock…men fick tips om ett annat märke i kommentarerna från igår, kan ju testa dem annars ❤️

Älskade mellantösen blev hemma även idag så vi myser i soffan framför The Greatest Showman. Jag förenar nytta med nöje 😉 Men ska jag vara ärlig så tar detta inlägg väldigt lång tid då jag mestadels sitter och gråter…underbar film och UNDERBAR musik!!
Men nu ska jag snyta mig och torka tårarna och fixa ovan mellis till oss.

Kärlek till er ❤️

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *