14+6 i morgon går jag in i vecka 16.

Söndag och lunchdags. En grekisk pytt i panna står i ugnen och jobbar på att bli klar så då passar jag på att hoppa in här! Vi grillade entrecote igår och det blev rester så då brukar jag passa på med denna goda rätt. Finns nog en oändlig massa olika varianter på denna mat, då det väl är just en resträtt eller rensa-ur-kylen rätt också för den delen. Idag består våran av potatis (i ganska små tärningar då jag är hungrig och vill ha mat snabbt, hehe) lök, morötter, ruccola, entrecote, fetaost oregano och så lite olja (kokos och oliv) och salt och peppar. En kall sås till är gott! Ojoj så magen kurrar nu.

Så vad har vi då sysslat med denna helg, maken och jag. I fredags åkte vi ju in till stan. På stora torget är det massor av uteserveringar igång sedan en tid och då det också var sol där tänkte vi att det skulle vara stället för oss. Egentligen ville vi ju ha räkor, men klockan drog iväg så vi var så hungriga att vi ville ha nåt mer matigt. Men uteserveringar kl 17 en super solig fredag i början av säsongen…vi var inte ensamma om att tänka den tanken vill jag lova. De första vi gick förbi är av den lite trendigare sorten och vi kände direkt att det inte riktigt var klientelet vi ville hänga med just då. Så vi drog oss uppåt längs torget och velade och velade lite till innan vi gick in på en hamburgerrestaurang. Jätte gott var det och nöjda gick vi en stund senare därifrån. Strosade lite över stan innan vi åkte hemåt. Kul att se folk en stund men himmel vad gött vi har det här hemma ute på landet!!! Avslutade vår dag med en film och smågodis (resterna från påsken måste nog slängas nu, har tydligen ingen karaktär kvar!?)

Lördag började på allra bästa sätt. Lite sovmorgon men vaknade av mig själv halv 7. Upp och kokade mitt vatten, tände mina ljus, rullade ut mattan och pluggade in hörlurar med bästa MINstund musik. Körde ett längre pass än vanligt, forfarande är det ju väldigt lugnt sådant och speciellt utformat för gravida men tillräckligt tufft för att jag ska ha lite träningsvärk idag. Det var en del fokus på spänningar i axlar och bröstrygg.

Därefter blev det frukost ute i solen och vi packade sedan ihop oss (går väldigt snabbt när man bara är två vuxna) för en tur till Tiveden Nationalpark. Det är en ganska lång (1,5h ungefär) resa dit men vi har aldrig varit där så det kändes rätt för dagen. Vi hoppade in och handlade med oss matsäck, allt för att göra det så enkelt det bara går. Väl där var det sååå vackert och eftersom klockan hunnit bli lunchtid började vi helt enkelt med våra sallader på stranden innan vi tog oss an en knappt tre kilometer ganska krävande (stod det i infon) runda. Härlig tur och det var väldigt kuperat så jag är glad att vi inte valde en längre sträcka. Tillbaka på stranden fick Vovve bada och vi fikade. Lite regnstänk kom men annars en perfekt dag för vandring.

Svårt att se hur stor denna sten är men en 15 m hög klump som landade med inlandsisen
just här för ca 10000 år sedan.

På vägen hemåt passerade vi ösregn så vi ska nog vara glada att vi bara fick lite stänk på oss. Passade på att köra in bilen i en biltvätt innan vi åkte hem och drog igång middagsgrillning.

Vår premiärgrillning faktiskt. Det blev som sagt entrecote med klyftpotatis och sås. Vi grillade även romansallad penslade med olivolja, citron och örtsalt, såå himla gott!! Delade också på en grillad banan med choklad till efterrätt. När vi satte oss för att börja äta (ute) kom det regn, lite typiskt men jag hämtade upp parasollet som ännu ej blivit framtaget och sen satt vi under det och åt. Så mycket mysigare date kan man ju knappast ha det faktiskt!! Än en gång kom känslan så starkt, himmel vad fint vi bor! Har ju lovat att berätta mer om vårt boende så nu fick jag en påminnelse om det…
Vi kröp sedan upp i soffan och tittade på ”Same kind of different as me”. Himla bra var den..fin och sorglig!

I kväll kommer älskade gänget hem igen. Längtar efter dem, men det har varit en underbar helg för både dem och oss!! Denna dag har varit hemmafix för oss. (Lugnare än förra helgen dock. Mr sköter det tunga jobbet.) Jag har plockat ner vägpinnar då det är städdag i vägsamfälligheten och är nu mitt uppe i bilstädning. Tog en paus för lunch bara. Mr har fortsatt med buskarna som vi flyttar och han är klar nu, med igenfyllning av jord och allt, yeay. Så nu ska det sås gräs där. Blir spännande att lyckas hålla djur och ungar från det, haha. Vi har också tänkt försöka få upp min pallkrage, flytta en liten björk och beskära en sälg som börjar ta vår morgonsol…får väl se vad som hinns med.

Nu åter till bilen (hann inte skriva klart innan lunch så grekiska pytten, som blev super god är numer i magen).

Hoppas ni haft en bra helg. Vad har ni fyllt den med??

Kram❤️ 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *