Semestern är nu slut

I morgon börjar käraste Mr jobba igen. Han har bara haft tre veckor denna sommar då det varit lite jobbyte och så, men ändå känns det som vi har varit lediga länge. Inte på något sätt att vi tröttnat på att njuta av ledigheten tillsammans, det gör vi nog aldrig!! Men det känns ok att vardagen börjar närma sig och att vi ändå hunnit njuta och slappna av och så. Mr har ett jobb som inte riktigt går att koppla bort sig från helt så han har varit tvungen att ta en halvtimma framför datorn då och då. Tidigare har han haft lite svårt att stänga av direkt efter jobb men denna semester har varit annorlunda så det har inte stört mycket alls. Och friheten han har resten av året väger upp att han måste gå in lite under sin ledighet.
Vi har haft vår campingtur, stranddagar, pooldagar, skogspromenader med svampplockning, restaurangbesök, bara-slappa-hemma-dagar, grillkvällar, glass i stora lass, kubbspel, ja vad mer?? Det mesta vi önskat har vi fått till tror jag!

Vardagen drar ju inte igång för mig och töserna ännu. Vi har två hela veckor kvar. Nu en helledig framför oss och veckan efter har Nr3 friidrottsskola några timmar per dag. Sen den 19e är det dags för en etta, fyra och sexa att återigen cykla upp till skolbussen. Men även om vi fortsätter sommarlov så tror jag vi ska försöka få in lite bättre dygnsrutiner. Inte komma i säng efter kl 22 i alla fall… Tänker nåt besök i en lekpark, bibblan kanske och sen förhoppningsvis lite mer bad om vädret vill. Njuta ska vi fortsätta helt klart!

I natt hade Nr3 sin första övernattning hos en kompis. Så pirrig och förväntansfull var hon och jag tror aldrig hon velat i säng så snabbt en fredagkväll som denna. Snabbt skulle det bli lördag förmiddag. Eftersom hennes storasystrar haft lite krångel när de sovit borta kände jag mig inte helt säker på hur detta skulle gå. Men då jag tänker efter är det egentligen när de andra blivit lite äldre som oron och svårt-att-sova-borta ”problemen” började komma. Och visst gick det alldeles toppen. Hon hade dock haft lite svårt att somna då hennes kompis ville ha en lampa tänd för att somna, men så fort polaren sov släckte de och då somnade hon snabbt. Nöjd och glad hämtade vi hem henne idag på förmiddagen. Att minsting var ur huset innebar stortjejsmys med lunch på stan, shopping och drink på torget. Vi avslutade med att gå till godisaffär och gick loss bland alla lådor för att fylla lördagsgodispåsarna. Hemma bullade vi upp i filmsoffan framför Kapten Marvel. Man får passa på med läskiga filmer när lillasyster är ur huset. Vi gör ju ofta saker tillsammans och då blir det ofta lite snällare filmer. Så det kändes som det var dags att få in lite action, haha! Nu var ju Kapten Marvel ändå en relativt snäll sådan och det ska vi nog vara glada för för jösses så mörkrädda töserna var efter. ”Vi får se sånna här filmer på dagarna istället” var kommentaren. Men turligt nog så delar de ju fortfarande rum och kvällen till ära även säng, hihi!!

Lite bilduppdatering kommer nu…

I fredags besökte vi ett utomhusbad i stan. Det är egentligen ett äventyrsbad som vi brukar besöka ett par gånger per år men denna gång var det endast motionsbad och utomhusbadet vi höll till på. Jag var lite skeptisk då jag misstänkte att det skulle vara galet mycket folk och ville egentligen åka till en liten mysig stad i närheten och bada i en sjö där, men det kändes som att barnen skulle få välja denna dag och självklart blev det badhuset. Visst var det massvis med folk, men de har stora grönytor så vi la oss en bit bort och kunde fly undan människorna då och då. Det visade sig bli en super kul dag och när vi vid halv fem började förbereda oss för hemgång insåg vi att mycket folk åkt hem och att det nu var behaglig mängd kvar så vi stannade två timmar till, hihi! Åtta timmar på badanläggning händer inte så ofta!!
Nya mål uppnåddes under dagen.
Nr1 hoppade från 7,5an och voltade från svikten, Nr2 och Nr3 hoppade från 5an och dök utan cyklop…Nöjda åkte vi trötta hemåt, tjejerna hade sen inte svårt att somna.

Innan vi drar igång med utbyggnad av vårt hus ska det fixas ett kontor (och framtida yogastudio) här på gården. Bilderna som följer är från det bygget som nu dragit igång ordentligt. Kära farsgubben min, som står för snickeriet, har varit väldigt upptagen en tid så det har dragit igång lite senare än vi kanske hoppats på men nu så. Och vad då det är ju bara en bebis som ska komma mitt i allt, haha!! Under utbyggnationen kommer vi bara kunna vara på vår bottenvåning så då är det tänkt att vi ska sova här uppe på kontoret under den tiden, vi får se hur det blir. Kontoret blir över stallet (inga hästar där nu för tiden) och balkongen utanför kommer vara en helt fantastisk solnedgångsplats, underbart!!

Strax till vänster om hustaken långt borta är ungefär där solen går ner så här års…minsting kollar höjdläget.
Där jag sitter blir stora fönster och bakom dem ett stort rum. Innanför det blir ett kontorsrum.
Haha, snygga strumpor i mina slip-in, hade på mig sneakers tidigare får jag väl säga till mitt försvar.
Mr som precis kommit hem från svampplockning begrundar bygget nöjt.
Även Dogge skulle spana in, så småningom kommer staket och räcke i trappen. Det tackar jag för, för det är rätt högt!!

Lång yoga startade jag dagen med och sen tog vi en promenad med lite svamplycka efter frukost. Körde sen på med dammsugning här hemma och annat plockande så efter lunch var jag lite sliten, orkar inte köra på så hårt längre. TRÖTTA ben på mamman och faktisk lite ont i fogarna!!

Skogens guld ❤️ 
Töser på hundpromenad
Jag och mina älskade stortjejer myser på stan ❤️ 

Så långt inlägg det blev idag då. Inte så ofta nu under semestern dock men det ska det väl kunna bli lite ändring på när vardagen drar igång tänker jag.

Nu ska jag sova, i morgon kliver jag in i vecka 30….
❤️ 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *