Hemmamammans semester och heja kvinnokroppen

Någonting som man som hemmamamma inte riktigt upplever är ju skillnad mellan jobb och ledighet. Eftersom familjen och vårt hem är mitt jobb är det ju alltid där och nära mig…TACK och LOV vill jag också säga eftersom jag tycker att jag har världens bästa vardag. Men vi alla behöver känna oss lediga ibland så klart. Jag har i dåliga stunder nog allt tyckt lite löjligt synd om mig att jag inte får ha lönesamtal eller utvecklingssamtal liksom att jag inte får arbeta sista dagen innan semestern. MEN denna semester är det sååå tydligt att jag ju visst går på semester samtidigt som maken gör det. Jag lämnar mina rutiner och går in i ett annat mode helt klart. Vet inte om jag tänkt på det under själva semestern men nu när jag är tillbaka på jobbet helt och fullt eftersom Mr jobbar igen känner jag att det är stor skillnad och jag kan lyckligt säga att jag har haft tre veckor semester denna sommar, hehe!!

Många som kommer tillbaka på jobbet efter en längre ledighet brukar ju kunna ha en hel del som ligger och väntar på dem. Jag insåg igår och idag att det är just precis ett sådant jobb jag har. Frånvaron av mina vanliga rutiner har skjutit upp en hel del tydligen. så nu har jag har tvättat, plockat, röjt och torkat. Inte så att vårt hem var i totalt förfall men många smågrejer som efter att det fixats gör stor skillnad. Rätt skönt att vara tillbaka litegrann. Även om den riktiga vardagen väntar lite till.

Jag är en person som mår sååå mycket bättre om jag får ha rutiner, jag har mycket vata i mig (för er som känner till ayurveda lite) och har man det så är dessa rutiner ovärderliga. Jag gillar förändringar absolut men basen ska ändå vara RUTIN! Min bujo som jag drog igång innan sommaren var fantastiskt för mig och den har inte funnits med alls under sommaren men nu börjar jag bli sugen att dra igång den igen. När liten kommer blir det troligen paus igen men så måste det få vara. Så det vore kul om jag får testa ett par bujo-månader innan nedkomsten…

Jag är nu inne i vecka 30. Firade med lite magbilder igår.

Min älskade fina lilla bula ❤️
Jag är sååå stolt över den❤️ 
Tänk att min mage klarar av detta än en gång. Att jag får uppleva det igen.
Underbart!!!
Tacksam!
Njuter! (Oftast i alla fall, hehe!)

Barnen börjar klaga lite på att det inte går att krama mig ordentligt. Mellan sa häromdagen ”Jag gillar verkligen att känna på magen och är så glad över att vi ska få en lillasyster, men jag längtar efter din vanliga mage, mamma.”

Såg en bild från vecka 4 och det kändes helt galet att jag har sett ut så, haha, man glömmer snabbt. Visst kan jag längta lite efter att känna mig lätt igen, men jag är så tacksam över att få vara gravid ännu en gång och kan bara inte längta bort det.

Lite skillnad är det ju haha!!

Ja heja heja kvinnokroppen ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ 

Inatt är det fullt hus här hemma. Nr2 har tre kompisar här för övernattning. De är fyra tjejer som alla fyller år i maj och hade ett övernattningskalas var förra året. Men i år har ingen av dem haft så de slog ihop det till ett gemensamt nu här hos oss. De hade köpt varsitt paket för ca 100 kronor och sen haft klappbyte. Tacos och marängsviss har också varit på schemat.Men nu har de hoppat i pyjamas och har kuddkrig. Natten är tydligen ung enligt dem.

Det kryper nåt galet i mina ben och jag sitter här och vrider och vänder mig i soffan. Ser detta som att jag borde ta mig i säng nu!! Jag har glömt att uppdatera om mina nya vitaminer som jag shoppat loss på för att komma upp i järnvärde…ska ta ett inlägg om detta, i morgon kanske.

Nu tack och hej från lilla mig ❤️ 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *