Välkommen vardagen!!

Jaa nu så är den här, den kastade sig över oss och vi välkomnar den faktiskt. Liite sorg kanske över att våra lata sommardagar är över men ändå, lite rutiner känns bra.

Barnen var jätte pirriga inför skolstarten som i år innebar att en 1a, en 4a och en 6a skulle cykla till bussen. Jag förväntade mig att det skulle bli en lång söndagkväll med eventuell oro inför att inte kunna somna, men konstigt nog somnade de enkelt. Även väckningen gick smidigt (värre var det i morse, hehe!). Vi var ute i god tid för att inte missa bussen. Vi visste ju inte helt säkert om den skulle komma helt i samma tid som förra året och safeade lite. Jag och Mr tog med dogge och promenerade. Tjejerna kom ju fram snabbt på cykel men vi pinnade på för att hinna upp vi med så vi kunde pussas hej då och ge lyckospark. Kroppen min kändes ok med det och lite skönt att få upp pulsen. Det är 900 m till bushållsplatsen, oftast cyklar de själva men så här första dagen kändes det bra att följa med. Bussen kom som vanligt så det blev nog 10 minuters väntan från att jag och Mr kom dit. Men sen kom den, samma buss och till barnens glädje samma chaufför (det hade ryktats om att han skulle gå i pension). Off they went ❤️

Jag och Mr stod kvar en liten stund och pratade med en mamma. Men efter en stund kände jag att stillastående INTE gick mer (hade vankat runt lite medan vi väntade med tjejerna), jag började må illa och det svartnade för ögonen så jag var tvungen att sätta mig på marken en stund för att komma tillbaka. Usch obehagligt!! Men på marken släppte det snabbt och vi började promenera igen. Det verkar som att jag så länge jag rör mig kan hålla på hur länge som helst utan blodtrycksfall men sen när det blir stillastående…NO NO!
Vi tog oss hem och jag la mig sen närmare en timma på soffan och tog igen mig innan jag satte mig på yogamattan för min stund (som numer nog får bli när töserna har åkt istället för innan de vaknar…måste ju upp fem annars och det blir lite väl tidigt faktiskt!!)

Sen drog mina sysslor igång och jag som hade tänkt sätta mig med datorn redan igår tillbringade största delen tvättande, hängande och vikande en galet stor mängd kläder som samlats i tvättkorgen. Jag gillar ju mitt hushållsarbete så jag klagar inte direkt även om just sådana här galna tvättdagar blir lite too much. När jag väl har min rutin hinner det oftast inte bli så fullt utan jag betar av allt eftersom.

För tillfället är det väldigt mycket zucchini i min kära mors land och hon vill mer än gärna att vi äter av dem. Vi har haft lite svårt att hitta tillagningssätt som alla ska gilla men NU har vi funnit åtminstone två.
En super smarrig falsk ostkaka och mumsiga zucchini-feta biffar.

Recepten på biffarna kommer från ica.se och falska ostkakan från svt.se men jag har gjort om dem en del så det ska passa oss så här kommer mina recept:

Falsk ostkaka med zucchini
9 dl skalad, tärnad zucchini
4 ägg
1 dl naturligt socker (jag blandade för dagen rårörsocker och kokossocker (50:50)
4 msk mjöl (3 msk durra och 1 msk vete tog jag denna gång)
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl soyamjölk
2 st malda bittermandlar
25 g mandelmjöl

Sätt ugnen på 200°
Koka zucchinin mjuk i lättsaltat vatten. Häll av ordentligt och mixa slät.
Vispa samman ägg och socker. Tillsätt de övriga ingredienserna. Smeten ska vara väldigt lös.
Grädda i en smord pajform (eller liknande) tills den stannat, ca 45 minuter. Passa så den inte bränns. Det kan behövas folie över sista tiden av gräddningen.

Jag gjorde denna så barnen (och Mr&jag) fick den till mellis när de kom hem från skolan. Och som det mumsades, hehe!! Nästan hela kakan gick åt och vi hade hallonsylt och vispgrädde till, lyxmellis så där första dagen på nya terminen tyckte jag vi alla var värda. Tjejerna var för övrigt jätte nöjda med sin dag och ritade och beskrev sina nya klassrum. Nr2 har ny lärare och det har varit lite av ett orosmoment då klassen varit väldigt stökig och förra läraren äntligen fick ordning på den och så kommer en nyutbildad tjej och tar över. Kan bli toppen eller botten…vi satsar förstås på toppen, och första dagen hade varit så också, TACK!!

Det andra receptet, biffarna, är goda som de är till ris eller potatis med en kall sås till eller lingonsylt, eller varför inte som det bitiga i en gryta. Jag har gjort lite olika varianter men denna är favvo so far.

Zucchinibiffar med dill och feta
500 g zucchini
ca 7 cm purjolök
200 g fetaost
1 dl mjöl (jag använde rismjöl och durramjöl)
4 ägg
1/2 dl hackad dill
1/2 tsk salt (även salt för att vätska ur zucchinin)
(svartpeppar)

Skala och riv zucchinin grovt. Lägg i en skål, salta och rör om. Låt stå en stund så att den får möjlighet att vätska ur ordentligt. Krama sedan ur vätska med händerna eller i durkslag.
Vispa ihop mjöl och ägg. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en jämn smet.
Klicka ut önskad biffstorlek i stekpanna (med kokosolja, smör eller ghi i) och stek ett par minuter per sida tills biffarna fått fin färg.

Mmmm jag känner att det närmar sig lunchtid nu. Det suger i magen när jag läser dessa recept. Jag håller på att skåprensar lite fortfarande så en ris och kycklinggryta tinar just nu på spisen. Liksom ärtsoppa puttrar inför kvällen.

Apropå kvällen förresten. Höstens första gravidyoga startar idag och JAG ska vara med, jippie❤️ ❤️ ❤️ 
Älskar min morgonyoga och all annan jag gör hemma också för den delen, men att åka iväg på en studio är underbart. Det ger mig en oövervinnerlig känsla och den ska bli så skön att få uppleva idag!!

Denna annons såg jag förra veckan och tur det, för den sista platsen var min, bara MIN mooaahahaa ❤️ 

Nu har jag babblat på tillräckligt för idag tror jag.

En uppdatering om min mage&jag kommer i morgon, jag är ju i vecka 32 nu för tusan!! Jag tänkte även få till ett inlägg om sommarlovets la grande finale som vi hastigt och lustigt kom på att vi skulle göra i lördags. Nämligen GRÖNA LUND! Det blev en hellyckad dag…mer om det snart som sagt!

Ses snart igen❤️ 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *