Konsten att sova i barnvagn

En liten som inte kan sova i vagnen men som helt plötsligt sov galet länge i sin vagn!?

Har beklagat mig lite för att jag inte avslappnat kan gå så långa promenader.
Kära Sallie har sovit ungefär 25 minuter åt gången och sen vaknar hon till. Ligger hon vid bröstet kan det gå längre eller i selen men i vagnen blir det lite bökigt och hon börjar knorra och strax skrika. Det känns då inget kul att vara en halvtimma hemifrån med en hysterisk bebis, särskilt inte när det är vinter och inte så smidigt att plocka upp henne. På grund av detta har jag inte gått så långa promenader på ett tag.

En förmiddag förra veckan hade vi mamma-barndejten som vi skulle haft tidigare men som vi snällt fick ställa in då ena tösen min blev sjuk. Jätte mysig stund och hennes lilla 10månaders gosse sov och sov ute på verandan och jag berättade just om Sallies “problem“ med vagnsovning.
Efter lunch tog jag sedan med vovven och barnet i vagnen och gick ut i blåsten för en liten promenad. Jag bestämde att om jag går varje dag så kanske hon till slut vänjer sig och sover längre. Vi gick ca 15 minuter och vände sedan hemåt, men när vi kom hem så sov hon fortfarande så sött så jag började gå fram och tillbaka på vår 400 m raka upp till huset. Jag ville låta henne sova tills hon vaknade av sig själv, så där gick jag fram och tillbaka, haha.

Roade mig med att göra detta hjärta på vägen, som en välkommen hem hälsning till skolbarnen❤️ 

Efter en timma i vagnen gav jag dock upp och tänkte att nu ställer jag henne på verandan och går in och sköljer av hunden i duschen och sen är det nog lagom att plocka upp henne, var rätt säker på att hon skulle vakna när vagnen stannade. Men trot eller ej två timmar efter att hon somnade låg hon fortfarande och sov!?

Jag var i lätt chock, ha ha!
Köket hann jag fixa, slänga in en tvätt, hänga en tvätt, fixa tumlaren, gjorde en vaniljyoghurt till tjejgänget som skulle komma hem från skolan och lite annat smått och gott. Jag hann till och med sitta i soffan med benen på bordet med en kopp fänkålste och lite annat gottigt.
Antog att besökets lillgosse sa något magiskt till Sallie så att hon lärde sig sova länge i vagnen. Jag fick hoppet tillbaka om långa barnvagnspromenader och jag kände att jag kanske äntligen kan hinna komma ikapp här hemma för jisses vad mycket man får gjort när småttingar sover…

Det slutade med tre timmars sovstund och den sista timmen sprang jag och kollade henne titt som tätt för att se att hon verkligen andades, haha!!

Jag har fortsatt med mina sovträningspromenader, tyvärr utan samma resultat, men min 4,5 km runda vågar jag mig på nu och oftast sover hon då 45-50 minuter i alla fall, heja lillan!!

Ohhh hur söt kan man vara egentligen❤️ 
Glad mamma som får massa motion tack vare barnvagnssovträningen, hihi!
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *